Juri
Murat Düzgünoğlu
Yapımcı, yönetmen, senarist.
İstanbul doğumlu olan Murat Düzgünoğlu, Mimar Sinan ve Marmara Üniversiteleri Sinema okullarından mezun oldu. 2007 yılında Fikirtepe Film Yapım Şirketi’ni kurarak birçok belgesel ve filme imza attı. İlk uzun metrajlı filmi Hayatın Tuzu’nu (2008), 2014 yılında Neden Tarkovski Olamıyorum isimli filmi takip etti. 2018 yılında prömiyerini Moskova Film Festivali'nde yapan Halef'i çekti ve tüm filmleriyle ulusal ve uluslararası film festivallerinde çeşitli ödüller aldı. Son filmi Köpekle Kurt Arasında dünya prömiyerini 2024 yılında Moskova Film Festivali'nde yaptı ve halen festival yolculuğuna devam ediyor.
Bülent Keser
İstanbul'da doğdu. 2005 yılında özel ders alarak oyunculuğa başladı. Sonrasında oyunculuk atölyelerinden ders almaya devam etti. Kadıköyde bir cep tiyatrosunda sahne almaya başladı. Devamında turne tiyatrolarında görev aldı. Kenter tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetiminde Macbeth oyununda rol aldı.Başlıca Acı Hayat, Pulsar, Kavak Yelleri, Yalnız Kurt, Mordkommission Istanbul, Avlu, Dilek Taşı, No Bears, Landless gibi pek çok önemli yapımda yer aldı.
2017 Duhok İnternational film festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülü aldı.
Emre Oskay
Emre Oskay,1985 yılında İstanbul’da doğmuştur. 2005-2010 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü lisans mezunudur.
Mezun olduktan sonra bağımsız sinema filmi yönetmenlerinden Tayfun Pirselimoğlu`nun 2010 İsviçre Locarno Uluslararası Fim Festivali Altın Leopar adayı “Saç” adlı sinema filminde yapım sorumlusu olarak görev alan Oskay, ardından 2010 yılında yönetmenliğini Angelous Abazoğlu’nun üstlendiği Dünya Premierini 2012 Berlinale’de yapan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde SXSW Film Festivali İzleyici Ödülü’ne layık görülen “Mustafa’nın Rüyası” adlı belgeselin yapım sorumluluğunu üstlenmiştir.
Yönetmen Derviş Zaim`in KKTC`de çektiği ve Antalya Film Festivali En iyi Yönetmen ve En İyi Kurgu Ödülü alan “Gölgeler ve Suretler” filmi ile uygulayıcı yapımcılığa başlayan Oskay, devamında Ptot Film`in gerçekleştirdiği reklam filmlerinde prodüksiyon amirliği ve yapımcılık yapmıştır.
2013 yılında ortaklarıyla kurduğu İFP İstanbul Film Prodüksiyon şirketi ile kısa sürede uluslararası ve ulusal bir çok festivalde yer alan filmlere yapımcı, ortak yapımcı ve uygulayıcı yapımcı olarak imza atan Oskay, Amerika, İngiltere, Yunanistan, Fransa, Almanya, Azerbaycan, İran, Ürdün, Dubai, Finlandiya, Belçika, İsviçre, KKTC , İtalya, Japonya’nın ülkemizde çektikleri uluslararası yapımlara hizmet vermiştir.
Oskay, Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Film Yapımcılığı” üzerine ders vermektedir aynı zamanda İstanbul Film Komisyonu’nda yönetim kurulu üyesidir.
Saki Çimen
Saki Çimen (1983, İstanbul), Türk
müzik bestecisi ve piyanisttir. Dedesi halk ozanı Nesimi Çimen;
babası da balet, geleneksel Türk müziği sanatçısı ve besteci
Mazlum Çimen'dir. Ailesinin geleneksel müzik sanatçısı olması
sayesinde, geleneksel müzikle modern müziği harmanlayıp
özgün eserler üretmektedir.
1994'te henüz 11 yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet
Konservatuarı Piyano bölümünü kazanmıştır. Eğitimi devam
ederken Marsias adlı müzik grubunu kurmuştur ve tanınmış Türk
sanatçıların yanında çalışmaya başlamıştır. Ünlü müzisyen-
besteci Vedat Sakman'ın 19 yıl asistanlığını ve piyanistliğini
yapmıştır.
İlk profesyonel film müziğini (2007 Yanlış Zaman Yolcuları) 24
yaşında, ilk profesyonel dizi müziğini de (2009 Hanımın Çiftliği)
26 yaşındayken yapmıştır. Günümüzde dizi ve film müziği
yapmaya devam etmektedir.
Sandra Mitrović
Sandra Mitrović, Sırbistan'ın Belgrad kentinden ödüllü bir yazar/yönetmendir. 1991 yılında Belgrad'da doğdu, 17 yaşında Londra, İngiltere'ye taşındı ve İngiltere'deki London School of Film, Media and Performance'tan mezun oldu. Daha sonra 6 yıl New York'ta yaşadı ve Columbia Üniversitesi'nde film yönetmenliği alanında yüksek lisans yaptı. 2019 yılında onur derecesiyle mezun oldu. 12 yaşında medyada çalışmaya başladı. 2003'ten beri birçok kısa filmin yapımında yer aldı. Çoğunlukla yönetmen, senarist ve yapımcı olarak çalıştı. Kısa filmi "Ostoja Will Move Your Piano" dünya çapında birçok festivalde gösterildi ve Rhode Island Uluslararası Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü, San Diego Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yabancı Kısa Film Ödülü, Edmonton Film Festivali'nde En İyi Uluslararası Drama Ödülü, Santa Fe Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Uluslararası Kısa Film Jüri Ödülü vb. kazandı. Son kısa filmi "Last Call", 2019 Ulusal İnceleme Kurulu Öğrenci Bursu Ödülü'nü kazandı. 2022'de NBC ve Syfy kanalı için "Ark" adlı yeni bir Dean Devlin şovunun 3 bölümünü yönetti.
Sandra şu anda Belgrad'da yaşıyor ve ilk uzun metraj filmi A Three Storey Comedy'yi tanıtıyor.
Takashi Yuki
2001'de NHK TV dizisi "Chura-san"da oyunculuk kariyerine başladı
Çok sayıda film, dizi ve müzik videosunda yer alarak daha fazla deneyim kazandı
Ocak 2011 【KURUWA.LLC】 adlı bir video prodüksiyon şirketi kurdu
"Çarpık olsa bile kalplerin ve zihinlerin bağlantısı" teması altında video çalışmaları yarattı.
Son yıllarda, yapımcılığını üstlendiği çalışmalar Dünya Film Festivali'nde birçok ödül aldı.
Son çalışması, önceki tüm deneyimlerini ve bilgilerini kapsıyor ve yönetmen olarak ilk projesi olacak.
Ümmü Putgül
1982 Muğla’nın Bodrum ilçesinde doğdu. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı , Oyunculuk Ana Sanat dalı mezunudur. Mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Tiyatroları’nda oyunculuk yaptı. 2010 yılında Londra’ya yerleşip Guest Theatre adlı bir Tiyatro topluluğu kurdu. London Art Counsil ile ortak çalışmalarda bulunup Londra’da bir çok toplulukta oyunculuk ve koordinatörlük yaptı. İftarlık Gazoz filminde oynamak üzere Türkiye’ye dönüş yaptı .Kar ve Ayı, Saf gibi ödüllü birçok sinema filminde oynadı. Yanı sıra Avlu, Yaratılan, Fatma, Bahar gibi dijital ve ana akım işlerinde oyuncu olarak görev aldı.
Güven Beklen
Güven Beklen 1981 Adana doğumlu. Sinemaya ilgisi çocukluk yıllarında başladı. Daha sonraları bu ilgi film izlemenin ötesine geçti. Bu merakını Sinema ve Fotoğraf eğitimleri ile devam etti. Çeşitli kısa filmler ve denemeler yaptı. Çoğu ödüle layık görüldü. 2016 yılında ilk uzun metraj çalışması “Mehmet Salih” i çekti.“Mehmet Salih” filmi; 23. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali finalisti oldu. Bu festivalde dünya prömiyerini yaptıktan sonra birçok festivalde gösterildi. Film 2017 yılında Boğaziçi Film Festivali İlk Filmler seçkisinde yer aldı. Aynı yıl Hindistan’da düzenlenen 9. CMS International Children’s Film Festivalinden ‘Mansiyon ödülü’ kazandı. “Mehmet Salih” filmi birçok dijital platformda gösterildikten sonra halen TRT ile yayın anlaşması devam etmektedir. Güven Beklen son olarak, 12.Antakya Film Festivalinde uluslararası belgesel kategorisinde Ana Jüri’de yer aldı.
Giuseppe Malpasso
Sicilya'da doğup büyüyen Giuseppe Malpasso, ödüllü bir yapımcı, yönetmen ve görüntü yönetmenidir. Showtime, Nat Geo, Discovery, BBC, PBS, RAI Cinema, Associated Press ve Magnum Photos ile iş birliği yapmıştır. İş birliği yaptığı filmler prestijli uluslararası film festivallerinde gösterilmiştir: Tribeca'daki uzun metrajlı film "Blackout" ve sırasıyla Venedik Film Festivali ve MOMA'da Martin Scorsese ve Julie Taymor ile birlikte gösterilen "Ward 54" ve "Dante Ferretti, Scenographer" belgeselleri.
Giuseppe şu anda New York City'deki efsanevi çok etnikli kuaför salonunu konu alan son belgeseli Astor Place, The American Dream ile ödüller almaktadır.
Sicilya'da yaşayan ve büyüyen Giuseppe Malpasso, çok ödüllü bir yapımcı, yönetmen ve fotoğrafçıdır. Showtime, Nat Geo, Discovery, BBC, PBS, RAI Cinema, Associated Press ve Magnum Photos ile işbirliği yaptı. Tribeca'daki “Blackout” adlı uluslararası prestijli sinema festivalinde son derece iyi bir işbirliği sunarak film çekiyorum ve Venedik Sinema Festivali ve MOMA'da yer alan Martin Scorsese ve Julie Taymor'la birlikte “Ward 54” ve “Dante Ferretti, Scenografo” belgesellerini çekiyorum.
Giuseppe, son belgeseli Astor Place, The American Dream'in New York'taki çok etnikli efsanevi salonundaki hikayelerini satmayı başardı.
Özden Toprak
Dr. Öğretim Üyesi Özden Toprak, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yedi yıldır Sinema ABD Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2009 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesine atandıktan beş yıl sonra yardımcı doçent olmuş, 2017 yılında da Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne atanmıştır. Rektörlük Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörü olarak üç buçuk yıl görev yapmış, atandığı yıldan itibaren çeşitli idari ve akademik görevlerde bulunmuştur. Alanı ile ilgili kitaplar, bildiriler, makaleler ve kitap bölümleri gibi çalışmaları olmuştur. 2008-2014 arası önlisans, 2014 yılından günümüze kadar lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vermektedir. Çok sayıda lisansüstü tez çalışması yürütmüştür. Hatay’da öğrencilerimle sayısız saha çalışması, fotoğraf maratonu, kısa film çalışması ve teknik geziler yapmıştır. Çukurova Üniversitesi ile ortak Hatay ili din, yemek, tarih ve doğa temalı belgesel çalışmaları yürütmüştür. Üniversite radyosunun koordinatörü olarak da görev yapmaktadır. Lisansı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü, Yüksek Lisansı Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım, sanatta yeterlik olarak da Beykent Üniversitesi Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı mezunudur. Medya sektöründe uzun yıllar spiker ve yapımcı olarak ulusal tanınmış kanallarda görevlerde bulunmuştur. Önemli festival ve yarışmalarda jüri başkanı ve jüri üyesi olarak görevlerde bulunmuştur.
Taha Feyizli
Türkiye’ de Belgesel Film denilince akla gelen bir kaç isimden birisidir. Yönetmenliğini yaptığı filmler ; Başta, Sedat Simavi Büyük Ödülü olmak üzere;Kültür ve Turizm Bakanlığı Doğunun Kanatları Ödülü, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde iki kez Onur Ödülü , R.T.G.D. Yılın TV Oscarı, Prix Europe On En İyi Film, ABU Prizes En İyi Belgesel,TRT Adnan Öztürk En İyi Film Ödülü başta olmak üzere ulusal ve uluslararası ölçekte birçok ödül almış ve yurt dışı festivallerinde, Türk belgeselciliğini dünyaya duyurmuştur. Uzun yıllar TRT başta olmak birçok kurumda yöneticilik de yapmış olan Feyizli’ nin, oluşturduğu program formatları halen Türk televizyonlarında keyifle izlenmektedir.
Kültürlerarası İşbirliği ve Diyalog Derneği ve Türkiye-Avrupa Kültür Merkezi adlı kuruluşların da başkanlığını yürütmektedir. Uluslararası Uzakdoğu Film Festivali ve halen devam eden Köyceğiz Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’nin başkanıdır.
Lokman Zor
Erzurum’da 1973 yılında doğdu. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Bir süre İstanbul’da çeşitli basın yayın kuruluşlarında metin yazarlığı ve gazetecilik yaptıktan sonra 2004 yılında Niğde Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak göreve başladı.
Yüksek lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı’nda tamamladıktan sonra yine aynı enstitüde Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. 2020 yılında sinema alanında Doçent unvanı aldı. Türk Dünyası Sineması, sinema ve ideoloji, ideolojik söylem gibi alanlarda akademik çalışmalar, iletişim alanında birçok kültür sanat projesinde yürütücülük ve çeşitli film festivallerinde jüri üyelikleri yaptı.
TRT Ankara Radyosu’nda yayınlanan radyo oyunlarının yanı sıra öykü, makale, deneme, eleştiri gibi birçok edebi çalışması çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı.
“Her Ne İse Aşk” adlı ilk öykü kitabı 2007 yılında, “Olmak İçin Aşk Gerek” adlı ikinci öykü kitabı ise 2012 yılında yayımlandı. Akademik çalışma alanına yönelik “Sinemada Oyuncu Yönetimi” ve “Kazakistan Sineması” isimli iki kitabı ile editörlüğünü yaptığı çeşitli kitapları bulunmaktadır.
Yazdığı tiyatro oyunları ve öyküleriyle çeşitli yarışmalarda birçok ödüle layık görülen ve akademik çalışmaları doğrultusunda birçok bilimsel yayını bulunan Doç. Dr. Lokman Zor, halen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev yapmaktadır.
Oğulcan Yaygınoğul
1990 yılında Adana’da doğdu.
Lisans Eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümümde tamamladıktan sonra
Yüksek Lisansını İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Görsel Sanatlar üzerine yapıp,
İtalya’da Politecnico di Milano’da İletişim Tasarımı üzerine Doktorasını tamamladı.
Kısa Filmleri Türkiye’nin birçok film festivalinde yer aldı.
Cannes Film Festivali ve Venedik Film Festivali’nde seçkiler bölümünde yer aldı.
“Sinema eğitiminin aslı sahada devam etmelidir.” diye düşünen Oğulcan Yaygınoğul şimdilerde Adana’da ilk uzun metraj filminin planlamasını yapmaktadır.
Yeliz Gürkan
ik Tasarımı bölümünden mezun oldu.
2004-2012 yılları arasında televizyon programlarında rejide görev aldı ve Talk Show “Canlı Yayın Yönetmenliği” yaptı.
2012’den itibaren dizi ve sinema sektöründe birçok yapımda Yönetmen ve Proje Danışmanı olarak görev aldı.
2019 yılında ilk kısa filmi “Telefonu Olmayan Adam” adlı belgesel filmi çekti.
2020 yılında ikinci kısa filmi “Kimin Umurunda”yı çekti. “Kimin Umurunda” filmi ile ulusal ve uluslararası birçok film festivalinden “En İyi Film” ödülü dahil ödüller aldı.
Yeliz Gürkan dizi ve sinema sektöründe aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.
Ayşenur Erdoğan Gökçe
Ayşenur Erdoğan Gökçe, 1987 yılında İstanbul’da doğdu. 2005 - 2010 yılları arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Sinema ve Televizyon bölümünde okudu. İstanbul’da yapım şirketleri ve reklam ajanslarında çalıştı. Yönetmenlik, senaryo ve metin yazarlığı alanında uzun bir süre serbest çalışan olarak iş yaptı.